Am vazut ciorapii Mosului si CD-uri cu colinde de Craciun, am vazut oua de ciocolata si fete de masa cu iepurasi de Paste, dar nu am vazut niciodata tricouri, masti sau filtre Photoshop de… Schimbarea la Față. Sarbatoarea din 6 august.

Desi fraza introductiva e usor carcotasa, intr-adevar Schimbarea la Fata nu are niciun fel de appeal comercial. Este firesc deoarece sarbatoarea nu are componenta festiva, obsteasca, ci este o zi a schimbarilor profunde pe plan personal.

Tocmai din acest motiv – marcarea implinirii personale – cred ca Schimbarea la Fata ar putea sa fie o sarbatoare-reper pentru noi, un simbol generator de energie si optimism in contextul actual.

Argumentele majore sunt – momentul vietii in care ne aflam si aspiratiile care ne anima.

1. Craciunul este sarbatoarea nasterii, simbol al noilor inceputuri. Pastele marcheaza invierea, optimismul regenerarii DUPA incheierea unei etape. Schimbarea la Fata este sarbatoarea maturitatii.

Maturitatea este acel proces continuu de parcurgere a unei etape. Pe acest drum al maturizarii se munceste, se sufera, se spera, se roaga. Totul pentru crestere, perfectionare, dezvoltare, inflorire. Pana la un punct culminant in care apare transfigurarea.

Aceasta este Schimbarea la Fatza.

Este o schimbare de substanta si de statut care incununeaza eforturile anterioare, deci materializarea aspiratiilor care au dus pana aici.

Si este ceea ce ne anima si ne aduce la punctul 2.

2. Ne dorim cu totii sa fim mai buni, sa excelam in ceea ce facem si ce suntem. Imperativul dezvoltarii personale este tot mai puternic intr-o lume in care nevoile primare sunt acoperite. Literatura de self help a explodat, la fel si  cautarile sprituale.

Dorinta de autodepasire este veche de cand lumea, dar acum este mult mai accesibila maselor. Cu totii cautem, dar inca nu avem un simbol comun suficient de puternic si cuprinzator incat sa cuprinda toate cautarile noastre, multitudinea cailor de dezvoltare personala.

Aceasta este Schimbarea la Fatza.

Anunțuri