S-a încheiat prima editie a scolii vocationale A Treia Cafea Scriu la cateva ore dupa si simt ca m-am despartit de prieteni buni, de atmosfera calda, prietenoasa, umana. Adica acea normalitate de care de cele mai multe ori cotidianul ne priveaza.

A Treia Cafea

A Treia Cafea

A fost o experienta de zile mari. Am apreciat multe aspecte, de la initiativa la nivel macro si vorbitorii alesi pe spranceana, pana la micile detalii: prajiturelele, cadouasele, diplomele pictate manual si crizantemele prefect armonizate cu spatiul si cu …noi

Cu ce am ramas? Cu o stare de bine, de liniste si echilibru regasit, cu unele raspunsuri, cu intrebari in plus fata de inainte, dar mai ales cu o energie deosebita si pofta de actiune

Dintre vorbitori am rezonat cu Lia Perjovschi („intr-o viata viitoare vreau sa fiu o sfera care face bine”) si  redau aici cateva notite:

  • in ziua de azi ai nevoie sa cunosti intre 4 si 9 profesii pentru a face fata provocarilor profesionale
  • important este sa acumulezi cat mai multe (fara planuri, doar din pasiune) si apoi vei gasi o modalitate prin care sa articulezi cele asimilate
  • daca ai ceva de spus urca pur si simplu pe scena, daca nu, retrage-te pentru ca risti sa devii penibil
  • modificam realitatea in functie de mentalul nostru
  • acolo unde ai impresia comoditatii, te pierzi pe tine ca esenta
  • fii eroul tau, nu erou pentru societate (pentru ca acolo depinzi mereu de altii si te disipezi)

A mai scris despre Scoala si Mihai Musat si stiu ca vor mai aparea si alte reactii.

Dar dincolo de tot ce s-a scris sau povestit, pentru a crede si a intelege trebuie sa degusti personal A Treia Cafea