Cei care au fost la evenimentul Explore Camino din 27 martie au avut ocazia sa deguste biscutii de casa cu miere de albine, crocanti si totusi moi, in forme simpatice de stelute si inimioare.

Pentru ca au placut si pentru ca s-a aflat ca rezista mult timp, am primit mai multe solicitari pentru reteta. Iat-o:

Turtéle cu miere de albine

Ingrediente

  • ½ kg miere de albine
  • ½ kg zahar
  • 4 oua
  • 1 kg faina
  • 1 lingurita cu varf de bicarbonat stins cu otet (sau zeama de lamaie)
  • 1 lingurita cu mirodenii: nucsoara, cuisoare pisate fin, putin piper

Mod de preparare

  • Se topeste mierea la foc mic. Se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste (zaharul). Se ia de pe foc, se adauga mirodeniile, se lasa sa se racoreasca (nu de tot, pentru a nu se intari).
  • Se adauga ouale, pe rand, bicarbonatul si faina.
  • Se framanta aluatul dupa care se intind foi de 0,5 cm (1 deget) grosime. Se taie cu diferite forme. Cat timp se lucreaza cu aluatul, acesta trebuie sa stea la cald, pentru a nu se intari.
  • Se unge tava cu unt, se pun in tava, se coc pana devin rumene (maronii) – aproximativ ½ ora.

* Turtélele rezista mult, 1-2 luni, si se inmoaie in timp.