A trecut Explore Camino

Ce a rămas? Ceva mai multă informație despre drum și un dor de ducă generalizat.

Fotografii de la eveniment sunt disponibile aici, pe site-ul evenimentului,  și o relatare detaliată aici, pe Lumea Mare.

Impresiile participanților vorbesc de la sine:

  • „Sâmbătă, 27 martie, am avut ocazia să particip la o conferinţă foarte interesantă dedicată pelerinajului pe Camino, spre Santiago de Compostela. Am avut parte de câteva ore magice, aşa cum este şi drumul în sine. Cei care au povestit au adus cu ei impresii, emoţii, imagini şi foarte multe sfaturi extrem de utile pentru toţi cei care visează să purceadă vreodată pe acest drum.” (Roxana F)
  • „Locatia a fost extraordinara, mi-a facut placere sa o regasesc dupa o lunga bucata de vreme. Tratatia din hol a fost o surpriza placuta, pozele de asemenea.  Nu stiu ce as fi facut altfel?  Felicitari!  A fost un eveniment de nota 10.” (Daniela F)
  • „Pe prietenul meu l-a convins Richard sa plece pe Camino cu argumentul culinar 🙂 Eu eram destul de convinsa si dinainte. Oricum, mi-a placut conferinţa. Si cred ca si celorlalti. Felicitari!”(Maria B)
  • „Ideea cu trubadurul mi s-a parut geniala, m-a transpus intr-o alta lume. Si mi-a placut foarte mult diversitatea persoanelor care au  vorbit. Felicitări pentru eveniment! Mi- plăcut foarte mult!” (Adriana C)
  • „Am fost impresionata de multimea celor prezenti dar mai ales de cei care ne-au povestiti experientele lor. Intr-adevar ceva ne cheam sa sa facem „il camino ” si sper ca in vara anului viiitor sa fiu si eu acolo.” (Andreea P)
  • „Multumesc pentru dupa-amiaza oferita si sper sa fie cat mai multe astfel de dupa-amiaze. Astept cat mai multe informatii si impresii pe explorecamino. Toate cele bune!” (Diana C)
  • „Impresionant acest pelerinaj și cu siguranță o să vreau și eu” (Ovidiu M)”Felicitări pentru frumoasa acțiune pelerinistă.” (Ion N)
  • „Multumesc pentru evenimentul de sambata.” (Raluca M)
  • „Felicitari pentru initiativa.”(Alexandrina D)

În luna martie, Explore Camino deschide o usa

Explore Camino este prima conferinta despre Camino de Santiago în Romania.

Conferinta va avea loc pe 27 martie 2010, la sala Tinerimea Româna din Bucuresti.

Explore Camino este o întalnire între fosti pelerini romani si toti cei interesati sa afle mai mult despre acest fascinant Drum.

Fostii pelerini care îsi vor împartasi experientele de pe Drum sunt oameni normali, cu vârste, profesii, personalitati si istorii diferite, dar cu o pasiune comuna si la fel de intensa pentru toti: Camino de Santiago.

Explore Camino va recrea atmosfera Camino cu putin ajutor de la

4 povestitori pasionati
1 colectie de fotografii de pe Drum
muzica ambientala live
gustarea pelerinului, simpla si savuroasa

De ce Explore Camino?

Stravechiul drum spre Santiago, El Camino, este putin cunoscut în România. Marturiile despre Camino provin din câteva carti si din povestirile entuziaste ale celor câtiva pelerini români care si-au luat rucsacul în spate în trecut.

De aceea, statisticile referitoare la nationalitatile pelerinilor care au pornit calatoria în 2008 din traditionalul punct de plecare Saint Jean Pied de Port (Franta) arata astfel:

5000 de spanioli / 3000 de germani / 3000 de francezi /…  300 de coreeni / … 40 de  români

Conferinta îi este dedicată pelerinului ascuns în fiecare dintre noi, acelui aventurier mereu gata sa plece la drum.

Organizam aceasta conferinta pentru el si …

Pentru a-i face cunoscuta existenta Camino
Pentru a-i împartasi amintiri amarui si dulci
Pentru a-i da câteva informatii practice

Ce va ramâne la final?

Date, harti, momente istorice pentru minte

Povesti, imagini, sunete pentru suflet

O viitoare destinatie de vacanta

Reclame